Hae tästä blogista

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kätevästi uunissa - tomaattikana

Meidän perheen klassikko! Kanafileet vuokaan, päälle tomaattimurskaa ja yrttejä ja 200-asteiseen uuniin noin tunniksi riippuen siitä, kuinka paksuja fileet ovat. Paketeissa on yleensä lyhyempi valmistusaika ja kuumempi uuni, mutta olen pelannut varman päälle ja pitänyt pidempään. Sitä paitsi tomaattimurska alkaa tummeta liian kuumassa. Kanan kypsyys kannattaa tarkistaa ennen tarjoilua halkaisemalla yksi filee.
Sormiruokailijan annos

Riivi kana haarukalla ja veitsellä pieneksi silpuksi. Tarjoile suosikkikasviksien ja riisin tai makaronin kera. Laita vielä riisin tai makaronin ja kanan päälle muutama lusikallinen tomaattimurskaa vuuasta.

Huom! Monissa tomaattimurskissa on suolaa. Pirkan luomu tomaattimurskassa ei ole, joten sitä löytyykin meiltä kaapin täydeltä juuri näitä arjen kiireisiä hetkiä varten.

Vinkki-vinkki: Jos tomaattikana alkaa kyllästyttää tai kylässä on aikuisvieraita, voit valmistaa kaksi versiota samalla kertaa. Meillä on kaksi pientä lasista uunivuokaa, jotka mahtuvat vierekkäin uuniin. Aikuisten versiossa tomaattimurskan voi korvata vaikkapa pestolla ja juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti