Hae tästä blogista

lauantai 6. syyskuuta 2014

Siken sämpylät sopivat sormiruokailijallekin

Hyvää lisäaineetonta ja vähäsuolaista leipää on välillä vaikea löytää kaupan hyllyltä. Terveellisempää saisi itse tekemällä, mutta leivän leipominenhan on aikaavievää puuhaa, eikös... Onneksi on Sikke Sumari, jonka sämpyläresepti sopii täydellisesti kiireiseen taaperoarkeen!

Siken sämpyläresepti on siitä ihana, että sen sekoittaa nopeasti kulhossa illalla ja aamulla taikinasta otetaan reilulla otteella kauhallisia suoraan leivinpaperille. Ei tarvitse sotkea käsiä eikä pyöritellä palloja. Lisäksi reseptiä voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan: meillä taikinaan käytetään jauhopussien jämät sekä tyhjennetään alunperin puuroa varten ostettua tattarihiutalepakettia. (Tattaripuuro ei oikein uponnut, mutta sämpylöihin se tuo ihanasti makeutta.)

Ainekset
7,5 dl vettä
25 g hiivaa
(1,5 rkl suolaa - meillä ei käytetä)
n. 13 dl erilaisia jauhoja, vähintään puolet vehnää
> sekoitetaan illalla ja laitetaan jääkaappiin
> aamulla 230-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi

Annetaanpa Siken kertoa loput

Sikke vinkkaa muuten reseptin keskustelussa, että taikina säilyy jopa viikon jääkaapissa kevyesti peitettynä. Voisikin tehdä kerralla tuplataikinan, ja ihanien sämpylöiden tekeminen on vieläkin nopeampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti