Hae tästä blogista

perjantai 26. syyskuuta 2014

Ihanan syksyinen jauheliha-juuresmureke

Punajuuri tuo ihanan makean säväyksen lihamurekkeeseen. Uunivuuallisesta muhevaa mureketta syö pieni perhe parikin päivää ja päivän kasvisannoskin täyttyy huomaamatta.

Löysin jauheliha-juuresmurekkeen reseptin Ruokalasta, kun kaipasin vaihtelua vakiojauheliharuokiini. Perusideana on tehdä mureketaikina raasteista, jauhelihasta ja kananmunista. Meidän versioomme tuli punajuurta, perunaa, porkkanaa, yrttejä sekä sipulisilppua, mutta tätähän voisi kokeilla vaikka lantullakin. Oikaisin sen verran, että käytin taikinaan edelliseltä aterialta ylijääneet keitetyt perunat ja porkkanat muussattuna, joten raastamiseen ei kulunut niin kauaa aikaa.

Vinkki: Kun raasteet ovat valmiina, ota taapero mukaan taikinan tekoon. Taapero auttaa mielellään kananmunien särkemisessä ja taikinan sekoittamisessa.

Jauheliha-juuresmureke
(Resepti Ruokalasta)

1 porkkana, 1 punajuuri ja 2 perunaa raastettuna
1 iso sipuli silputtuna
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
Mausteina valkosipulia, yrttejä, pippuria

Sekoita ainekset yhteen taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää kananmuna. Taputtele taikinasta uunivuokaan "pötkylä" ja paista 225 asteessa 45-60 minuuttia.

Sormiruokailijan annos
Mureke sopii sormiruokailijalle sellaisenaan. Tarjoile lisukkeeksi vaikkapa makaronia, raejuustoa ja vihanneksia.

Huom! Punajuurta (eikä lanttua) ei suositella alle 1-vuotiaille nitraatin vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti