Hae tästä blogista

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Yrttinen makaronijauhelihamössö piristävällä porkkanaraasteella

Klassinen arkiruoka, jonka voi valmistella jo aamupuuron aikaan ennen pihalle menoa. Tämäkin ruoka valmistuu kätevästi yhdessä keskikokoisessa kattilassa:



Valuta kattilaan vettä noin puoliväliin.

Tipauta jauhelihaköntti kattilaan ja laita liedelle kiehumaan.

Sekoittele/irroittele välillä jauhelihaa. Lihan ei tarvitse olla kuitenkaan kokonaan irtonaista, sillä pienet jauhelihakokkareet sopivat hyvin sormiruokailijalle.

Kun jauheliha alkaa olla ruskistunutta, kaada mukaan tarvisemasi määrä makaroneja ja mausta esimerkiksi yrteillä, pippureilla ja vaikkapa tomaattikastikkeella. Anna kiehua hetken.

Jos teillä on jo kiire pihalle, voit tässä vaiheessa napata kattilan liedeltä ja jättää muhimaan - makaronit pehmenevät juuri sopivasti hiekkalaatikkoleikkien aikana ja ruokakin ehtii jäähtyä syömäkelpoiseksi.

Porkkanaraaste vaatiikin sitten hieman enemmän käsivoimia, mutta on pienten herkkua. Pese ja kuori pari porkkanaa ja raasta valmiiksi jääkaappiin odottelemaan. Meillä ainakin osoittautui suosikiksi. Lisäksi tarjolle vaikkapa raejuustoa (toinen suosikki!). Arlan luomuraejuustossa ei ole lisäaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti