Hae tästä blogista

perjantai 21. helmikuuta 2014

Kerralla uunissa - lohta kasvis-riisipedillä

1) Ota sopivan kokoinen uunivuoka ja kippaa sen pohjalle kypsentämätöntä riisiä sen verran mitä  syötte yhdellä tai kahdella ruokailulla.
2) Ripottele päälle kasviksia (joko suoraan pussista, esimerkiksi Amerikan sekoitus tai jos olet oikein ahkera, itse pilkkomiasi).
3 ) Kaada vuokaan vettä niin, että kasvikset ja riisi peittyvät.
4) Laita lohifilee päällimmäiseksi nahkapuoli ylöspäin.
5) Ripottele päälle yrttejä. Sitruunan mehukin sopii sekaan, jos sitä sattuu olemaan.
6) Uuniin esim. 175 astetta noin tunniksi.

Sormiruokailijan annos

Ota lautaselle lusikallinen riisiä ja kasviksia. Etenkin riisi pysyy kauan kuumana, joten sitä kannattaa levittää lautaselle, että se jäähtyisi.

Varmista, ettei kalassa ole ruotoja: riivi kalapala veitsellä ja haarukalla huolellisesti muruiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti