Hae tästä blogista

tiistai 11. helmikuuta 2014

Voiko risottoa tehdä uunissa?

Aika helposti arjessa alkaa pyöriä samat muutamat ruuat. Eräänä päivänä kaapissa oli maustamattomia kanasuikaleita ja heräsi halu tehdä jotakin vähän erilaista - mahdollisimman helpolla tietenkin. Voisiko risottoa tehdä uunissa?

Löysin uunirisottoon ohjeen Mimmin keittiöstä, ja sovelsin sitä näin:

Meidän risottoomme tuli herne-maissi-porkkanaa (kyllä, suoraan pakastimesta), kanasuikaleita, riisiä ja yrttejä. Maitotuotteita pikkupöllö ei vielä juuri käytä, joten kerman jätin pois (ei sitä kyllä olisi kaapista löytynytkään). Eikä tietenkään suolaa laitettu.

Kaikki ainekset siis vuokaan, runsaasti vettä päälle ja noin tunniksi 200-asteiseen uuniin. Jos mahdollista, välillä voi käydä vähän möyhimässä vuokaa ja tarvittaessa lisätä nestettä.

Sormiruokailijan annos

Uunirisotto on kuumaa ruokaa, joten on tärkeää ottaa sormiruokailijalle annos ajoissa jäähtymään. Eri ainesosia voi hieman levitellä eri kohtiin lautasta/tarjotinta. Herne-maissi-porkkana ja riisinjyvät antavat jälleen hyvän mahdollisuuden harjoitella pinsettiotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti