Hae tästä blogista

tiistai 5. elokuuta 2014

Kesäistä pikaruokaa: kampelaa ja kasviksia

Kampelafileiden valmistaminen saattaa kuulostaa aikaavievältä, mutta oikeasti tämä ruoka valmistui noin vartissa. Höysteeksi höyrytettyjä kasviksia ja tomaattiohrattoa.



Ainekset
Kampelafileitä 1-2/syöjä
Ruisjauhoa (suolaa)
Voita paistamiseen
Parsakaalia
Paprikaa
Myllärin Luomu tomaattiohrattoa

Valmistelut voi aloittaa aamupuuron aikaan: kun puuro kiehuu, revi ja huuhtele parsakaalin kukinnot sekä pilko paprika suikaleiksi. Laita kasvikset höyrytyslävikköön ja nosta kattilaan, jossa on lähes lävikköön asti vettä. Kansi päälle ja kiehuta aamupuuron syömisen ajan. Jätä kansi päälle, mutta sammuta levy.

Kun alatte olla nälkäisiä, laita tomaattiohratto kiehumaan ja ota kampelafileet esille. Sulata reilu nokare voita paistinpannulla. Pyöritä fileet ruisjauhossa (johon voit halutessasi ripaista vähän suolaa) ja paista pannulla pari minuuttia per puoli kunnes kala alkaa "hajota". Muista välillä sekoitella tomaattiohrattoa, sillä se tarttuu herkästi pohjaan.

Sormiruokailijan annos
Ota tomaattiohrattoa lautaselle jäähtymään (laita tarvittaessa lautanen jääkaappiin)
Ota paksuhko kampelafilee ja kaaputa sen sisältä pehmeää kalaa lautaselle. Poista ruodot.
Lisää kasvikset lautaselle.
Ota tomaattiohrattoa lisää jäähtymään, sillä meillä se osoittautui hittiruuaksi ensimmäisellä kokeilukerralla. Aiemmin olen kokeillut maustamatonta ohralisuketta, mutta tämä valmiiksi maustettu maistui paremmin.

Huom! Ohratto on riisin ja couscousin tavoin vähän kurjaa poissiivottavaa lattialta...

Käytetäänkö teillä ohraa ruoan lisukkeena?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti